www.Srbija4x4.com
Home Page
Lista članova
Offroad Kalendar
Novosti
Forum
Galerija
Ankete
Tekstovi
Internet Linkovi
Ko je prisutan
10 korisnika je prisutno (8 korisnika čita Forum)

Članovi: 0
Gosti: 10

dalje...

Početna stranica foruma Srbija 4x4 Com
   Kvarovi na vozilima
  Problem na Cherokee-ju

Pregleda ovu temu:   1 Anonimnih korisnika:

Dno   Prethodna tema   Sledeća tema
  •  Oceni temu
      Oceni OVU temu
      Odlično
      Dobro
      Prosečno
      Loše
      Očajno
Autor Niz
  •  danijel123
      danijel123
Problem na Cherokee-ju
Just popping in
Član od: 17/1/2010
Iz
Odsutan
Pozdrav svima!Od skora sam vlasnik jeep cherokee 4.0 1991 ,u pocetku auto je bio ispravan da bi se u zadnje vreme javila nekolicina kvarova.Naime,prilikom putovanja za Beograd posle predjenih 30-ak km upalila mi se lampica za parking kocnicu,nastavio sam sa voznjom i kocnice su radile normalno sve do Bubanj potoka kada se umalo nisam zakucao u naplatnu rampu jer je kocnica bila tvrda kao kamen.Po povratku posetio sam majstora elektricara koji je pregledao vozilo i rekao da je problem meh.prirode.Zamenili su mi paknove ,posle toga pedala kocnice je omeksala ali i dalje sa jakim stiskom kocim.Nivo ulja je dobar ,cilindri ne cure nigde ali i motor za ABS se ne cuje da radi.To je jedan problem,drugi je sledeci.Kada ujutru upalim auto i stanem bilo gde prilikom narednog pokusaja kontakt se upali ali vise se nista ne desava,nece ni da zavergla.To su bili prvi simptoni da bi se sada poceo da gasi i u voznji.Takodje nece da zavergla i upali se kada je u polozaju"P" vec kada je u polozaju "N",a cini mise da se cuje i neko lupkanje na radilici.Sto se tice problema sa paljenjem i gasenjem u voznji ali sa verglanjem bez da se auto upali imao je jedan moj prijatelj sa Grandom i ustanovljeno je da je otisao Crank senzor i kada je zamenjen auto se normalno ponasao."Majstori"su rekli da je kod mene u pitanju drugi kvar ali nemogu da ustanove sta je.Moli o bih vas da ako ste u mogucnost da mi date odgovore na postavljena pitanja odgovorite mi u sto kracem roku,unapred zahvalan Danijel123.POzdrav!
Postavljeno: 17/1/2010 21:25
Kreiraj PDF od poruke Štampaj
Vrh
  •  koceljevac
      koceljevac
Re: Problem na Cherokee-ju
Not too shy to talk
Član od: 16/6/2009
Iz
Odsutan
Sto se tice kocnica problem je standardan ya modele koji imaju abs i elektromotor za vakum.najlakse resenje je skinuti sve to i staviti vakum aparat i glavni kocioni od grand cirokija. To sto ne pali u "P" je problem davaca u menjacu, a lupkanje dopire verovatno od zamajca jer su se popustili srafovi na vangleru ili je u gorem slucaju pukao zamajac. Delovi i druge informacije na 0644721313 Goran
Postavljeno: 17/1/2010 21:41
Vrh
  •  danijel123
      danijel123
Just popping in
Član od: 17/1/2010
Iz
Odsutan
Problem sa tim lupanjem sam resio ,naime auto nije 3 godine vozen na benzin pa trokira a i benzin mu je falio pa je majstor kad ga je probao da upali cuo taj zvuk pa se uplasio .Kada sam sipao benzin i upalio ga auto radi normalno,a na plin jos bolje jer su ovamo verovatno dizne zapusene ili vec nesto drugo.Pali u "N" polozaju rucice da li ce mu to nesto skoditi?To je prvo pitanje za danas,a drugo je ,da li ste 100% sigurni za kocnice da je u pitanju vakum i glavni cilindar i kolika im je cena novog i polovnog i sta preporucujete u tom slucaju koji da se uzme (da li za granda ili njegov original) i dali rizikovati sa polovnim ili staviti nov.Pozdrav iz Sokobanje,i unapred hvala!!!
Postavljeno: 18/1/2010 16:17
Vrh
  •  zemunac
      zemunac
Home away from home
Član od: 15/1/2007
Iz zemun
Odsutan
Lepo ti je Koceljevac ostavio broj telefona...pise delovi i ostale informacije...zasto nebi pitao njega.Neko ko ima servis za jeepove verovatno zna sta prica,a,sta ti mislis?
Postavljeno: 18/1/2010 22:28
Vrh
  •  FxIxLxIxP
      FxIxLxIxP
Just popping in
Član od: 31/1/2010
Iz Beograd i Podgorica
Odsutan
Vangler, kaze mi jedan majstor.
Primjecujem odavno neko cukanje u menjacu na Cherokee-u '91 god. Medjutim sve do sad to i nije bilo nesto primijetno ,cak se samo povremeno i javljalo pa mu nisam pridavao znacaja. Medjutim evo posle nevozenja nekih mjesec dana prica se promijenila,upalim prije dva dana auto , cukanje je postalo neprestano i znato bucnije.
Da li je stvarno u pitanju vangler i moze li se kvar otkloniti ikako sem zamjenom ??
Postavljeno: 16/7/2010 18:37
Vrh
 Vrh   Prethodna tema   Sledeća tema

Copyright 2005-2008 by Srbija4x4.Com  |   |