www.Srbija4x4.com
Home Page
Lista članova
Offroad Kalendar
Novosti
Forum
Galerija
Ankete
Tekstovi
Internet Linkovi
Ko je prisutan
10 korisnika je prisutno (6 korisnika čita Forum)

Članovi: 0
Gosti: 10

dalje...

Početna stranica foruma Srbija 4x4 Com
   Ostalo
  Saveti za kupovinu terenca

Pregleda ovu temu:   1 Anonimnih korisnika:

Dno   Prethodna tema   Sledeća tema
1234>
  •  Oceni temu
      Oceni OVU temu
      Odlično
      Dobro
      Prosečno
      Loše
      Očajno
Autor Niz
  •  drug_igrutin
      drug_igrutin
Saveti za kupovinu terenca
Just popping in
Član od: 10/7/2010
Iz
Odsutan
Razmisljam vec neko vreme ( tacnije od malena ) o kupovini nekog terenca, pa me zanimaju Vaša iskustva i saveti šta nabaviti.
Elem, obzirom da mi nije u planu da mi to bude svakodnevno prevozno sredstvo, a i ne zanimaju me baš preterano ovi noviji namunjeniji modeli, nebi ulagao ( iliti bacao) nešto puno para, 2-3000 eura max. Razmišljao sam o nivi kao najjeftinijem i najdostupnijem terencu kod nas, ali mi burazer rece da ih u mup-u razvale prilicno brzo, dok na primer defenderima nemogu ništa po 15 godina i da je video Range Rovera za 2500 koliko treba i za malo bolju Nivu. POred toga niva je i lagana u odnosu na neke ozbiljnije terence, a planiram da povučem i malo više tereta sa njiim tipa 1-2 tone (ovo mi je najbolji izgovor koji sam smislio da ubedim zenu da nam treba ) , što je sa ladom malo rizično.
Što sam više po net-u čitao o Land Roverima, sve me je više oduševljavao čuveni Range Rover Classic, a kod nas mogu da se nabave za nekih 2500 - 3000 eura.
Tako da mi lista željenih terenaca sada izgleda ovako:
1. na listi je Range Rover Classic, iz već navedenih razloga
2. Mitsubishi Pajero I serija ili kockica, činjenica da su 12-13 x pobedili na Dakar reliju me je sama po sebi navela da ih uvrstim
3. Nissan Patrol GR (tesko se nadju za te novce...)
4. Jeep Cherokee
5. Nissan Terrano I

Dakle svako iskustvo je dragoceno, karakteristike, kakvi su za održavanje, cene delova, potrosnja i td.

Pozdrav
Postavljeno: 10/7/2010 3:35
Kreiraj PDF od poruke Štampaj
Vrh
  •  Alexxx
      Alexxx
Re: Saveti za kupovinu terenca
Not too shy to talk
Član od: 26/1/2010
Iz Aleksinac
Odsutan
Svi su oni preko 2000cm3 pa im je registracija preko 25000din. Ja imam isuzu trooper 2000cm3 i sasvim sam zadovoljan, ima neki delovi pasu od ladu a trosi mi 12l plin, registracija 16900din
Postavljeno: 10/7/2010 11:48
Vrh
Just can't stay away
Član od: 31/3/2010
Iz
Odsutan
Jeep naravno...
Postavljeno: 11/7/2010 0:11
Vrh
  •  Marvenjak
      Marvenjak
Just can't stay away
Član od: 18/2/2009
Iz Okolina NS
Odsutan
Svaki cigan svoje kljuse hvali , tako da šta god odabereš nekima će biti totalni promašaj, a nekima pun pogodak. Prostudiraj po internetu još o svakom autu, pitaj za iskustva, i odaberi šta tebi najviše odgovara, jer svako ima različite parametre u nabavci terenca. Nekome i 4x4 panda bude dovoljna, a nekoga ni unimog ne spašava . Sve se svodi na individualne potrebe, i koliko si spreman na određene kompromise u smislu snage, potrošnje, registracije .
Postavljeno: 11/7/2010 0:30
Vrh
  •  PredragKostic
      PredragKostic
Home away from home
Član od: 9/9/2008
Iz Despotovac
Odsutan
slozio bih se sa marvenjakom ali i moras znati svoje granice dokle hoces da ides sa njim....znaci prvo treba da odlucis dali ti treba dugaca ili kratak dzip(samim izborom razlike u voznim i prohodnim karakteristikama su velike) sto se tice potrosnje svi dzipovi trose podosta nemoj da se zavaravamo ,odrzavane hmmm..pa moje misljenje da svaki od njih ima poneku manu ali i dobru stranu....e sad u zavinosti koliko ga rkas,ripas-djipas-skacec,tolko te kosta....
Postavljeno: 11/7/2010 8:38
Vrh
  •  drug_igrutin
      drug_igrutin
Just popping in
Član od: 10/7/2010
Iz
Odsutan
Hvala na odgovorima!

@Alexxx

De ti to registrujes kola, da ti doteram i moju vectru od 2000 ccm3, mene ovde odrase sa registracijom placam oko 24-25000. jel te jew registrovan kao teretno?

@ Marvenjak

To da ce nekome od Vas na forumu biti pun pogodak, a nekome totalni promasaj je sigurno, dok je medju ostalim svetom koji nemama ovakvih poriva definitivno ovo drugo.

Ajde malo pomagajte, bas me i yanimaju Vasa iskustva sa Vasim kljusinama
Pozdrav
Postavljeno: 11/7/2010 10:10
Vrh
  •  filipovicbane
      filipovicbane
Just can't stay away
Član od: 12/4/2010
Iz Novi Sad
Odsutan
Sve je to super, ali moraš biti malko precizniji...

Ako ti treba terenac za vožnju po suvim, ne preterano zahtevnim zemljanim ili makadam putevima to onda podrazumeva vozilo koje treba da bude pouzdano, jeftino za održavanje i registraciju.

Ako sa druge strane želiš vozilo koje ćeš da teraš kroz blato do farova, po stenčugama ili da ga pentraš svuda, onda zaboravi ekonomizaciju.

Ja nemam nešto puno iskustva, ali sam počeo sa Cherokee -jem koji je bio u srednje očajnom stanju. U startu sam hteo da ga sredim da bude "k'o iz fabrike" i to me je dooosta koštalo. E onda je počelo...

Nove, veće gume, pa dizanje, pa još veće gume, pa ponovo dizanje, pa sređivanje trapa, pa branik i tako dalje... Svaka modifikacija traži još dve i tako u nedogled.

Prvo moraš da rasčistiš za šta ti TAČNO treba vozilo, pa tek onda možeš da razmišljaš o modelu i sl.

Ono što mogu da ti kažem, verovatno će biti i potvrdnih i oprečnih mišljenja, Cherokee predstavlja solidnu osnovu za sve potrebe. Ako budeš umeren u modifikacijama možeš pomiriti i "on-road" i "off-road" performanse.

A i izgled mu je nekako bezvremen

Pitanje je samo kakvo vozilo možeš da nađaš i za koje novce, kao i budžet koji si spreman da uložiš (ili bolje da kažem - ulažeš)

I još jedna stvar... Uživanje u vožnji po zahtevnim terenima, i osećaj nakon prolaska kroz brlju za koju si bio ubeđen da nema šanse da prođeš.... To je vredno svakog uloženog dinara
Postavljeno: 11/7/2010 14:24
Vrh
  •  Alexxx
      Alexxx
Not too shy to talk
Član od: 26/1/2010
Iz Aleksinac
Odsutan
U Aleksinac u agenciju odvezem oni sve zavrse i to je to. Registrovan je kao putnicko 4+1
Postavljeno: 11/7/2010 20:53
Vrh
  •  Presvjetli
      Presvjetli
Quite a regular
Član od: 31/1/2010
Iz Ruma
Odsutan
Sta god da kupis-uzmi jos jedan za delove...nece se baci
Postavljeno: 11/7/2010 22:39
Vrh
  •  Marvenjak
      Marvenjak
Just can't stay away
Član od: 18/2/2009
Iz Okolina NS
Odsutan
Za alexovu regu verovatno je vezano i godište jer kad pređe zlatnu dvadesetu manje košta. Npr meni ove godine je izašlo 41 i kusur a za koju godinu kad prevali 20 izađe 'tek' nešto preko 25 somića. Zavisi od osiguranja koje plaćaš u sklopu regitracije a koje je direktno vezano za godište vozila... Pogledaj ovde http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Info_za_registraciju〈=sr , malo se poigraj sa godištem pa ćeš saznati o čem se radi
Postavljeno: 12/7/2010 0:51
Vrh
 Vrh   Prethodna tema   Sledeća tema
1234>

Copyright 2005-2008 by Srbija4x4.Com  |   |