|
Početna stranica foruma Srbija 4x4 Com Ostalo Saveti za kupovinu terenca
|
Pregleda ovu temu:
1 Anonimnih korisnika:
Dno Prethodna tema Sledeća tema |
|
| |
|
|
|---|
| Autor | Niz |
|---|
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #21 |
||
|---|---|---|---|---|
|
Just can't stay away
![]()
Član od: 31/3/2010
Iz
![]() |
a kako si im platio?
|
|||
|
Postavljeno: 14/7/2010 12:12
|
||||
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #22 |
||
|---|---|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Član od: 3/5/2005
Iz
![]() |
Citat:
U stvari da proširim ja pitanje, koliko delovi koštaju, koliko si im platio, koliko si platio našima i koliko je sve to ukupno u odnosu na npr kod nas u krajsleru? (ako su takvog tipa delovi?) |
|||
Postavljeno: 14/7/2010 12:25
|
||||
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #24 |
||
|---|---|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Iz
![]() |
Prednji diskovi sa pločicama, za XJ, mene pre dve godine koštali oko 100e. Ne u krajsleru, nego u prodavnici Euroauto na voždovcu, vojvode stepe neki broj (bliže autokomandi).
Što znači da si ih platio otprilike isto, ako ne i koji evro više ![]() Za doboše ne mogu da kažem ništa, jer ih tada nisu imali. Mada mi nije jasno ovo za DHL i carinu. Ako im je samo usluga carinjenja 30-40 evra (barem je za FedEx toliko), a tvoj paket nije mogao da ima manje od 20kg, nema šanse da je DHL tako jeftin?!.. čak i regularnom poštom bi bilo više. A gde je carina? Samo carina na tvoje delove bez poštarine treba da bude oko 80tak evra. Molim te objasni mi (i ostalima) kako si uspeo da u 120 evra uglaviš i carinu i poštarinu i uslugu carinjenja?!?! ...i to još preko DHL-a.. možda 2-3 x više novca.. ali za 120?! naučna fantastika za mene. |
|||
Postavljeno: 15/7/2010 10:03
|
||||
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #25 |
|
|---|---|---|---|
|
Just can't stay away
![]()
Član od: 12/4/2010
Iz Novi Sad
![]() |
Prednji diskovi u kompletu sa pločicama su 70 evra, tako da je to dosta manje od 100
![]() A za carinu i dhl i sve to, stvarno ne znam kako su računali ali me nije ni briga. Nisam razlagao previše troškove ali carina je 10% što mu dođe oko 25 evra + pdv 18% izadje 74,5 evra. Transport je bio ukupno 38 evra jer imaju neku akciju ako naručiš još jedan deo, njega šalju za 1 evro. Ostali troškovi su bili verovatno za neke njihove usluge. A ako mi ne verujete, kupujte delove gde hoćete ![]() |
||
|
Postavljeno: 15/7/2010 10:41
|
|||
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #26 |
||
|---|---|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Iz
![]() |
69 evra si platio diskove, ali nisu ti ih poslali za džabe. Trećina poštarine i carine ti je otpala na diskove
to nije valjda palo sa neba - čak i da je 120 evra, trećina je 40e ![]() |
|||
Postavljeno: 15/7/2010 12:12
|
||||
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #27 |
|
|---|---|---|---|
|
Just can't stay away
![]()
Član od: 12/4/2010
Iz Novi Sad
![]() |
Nije bitno, rekao sam, neka svako kupuje gde hoće, meni je bitno samo da su mi stigli delovi, i da ih nisam puno platio (po meni)...
Ono što znam da sam platio i dobio delove, a šta se u međuvremenu dešavalo nemam pojma, niti me zanima. Platio sam koliko sam platio i to je sve što je mene zanimalo. Uvek će biti boljih kombinacija, i ponuda tako da neka svako izabere sebi ![]() |
||
|
Postavljeno: 15/7/2010 12:21
|
|||
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #28 |
|
|---|---|---|---|
|
Just popping in
![]() Član od: 24/6/2010
Iz SR-RS
![]() |
Mi trebali coveka da posavetujemo oko kupovine a mi predjosmo u raspravu ko kako kupuje delove i koliko placa. Kako sam ja ukapirao coveka zanima solidan terenac za neki umeren offroad i da voza porodicu u njemu. I moje misljenje je PAJERO, jer imao sam Hyundai Galloper (svi znamo da je to solidna kopija pajera kockice) do duse bio sam prvi vlasnik i vozio ga 7 godina, znaci na autu nisam ni sijalicu zamenio. Sem tekuceg odrzavanja aposlutno nista nisam zamenio!A vozim ko sam djavo i ne stedim auto ni najmanje, ali naravno ne stedim ni na odrzavanju. Kod mene auto ima pun tretman ali isto tako mora i da podnese sve vrste torture. Ali vratimo se na temu. Vidim dosta saveta da uzme Jeep, ja sam vozio sluzbeni GC i znam sta je Jeep, to auto covek stvarno mora da voli i da zeli. Jer inace ljudi kojima nije bitno sto na haubi pise Jeep ce doci u situaciju da pozeli da uzme kantu benzina i da ga zapali. Jer svi znamo da je sklon da otkaze iz cista mira, da te ostavi na putu u normalnim uslovima voznje, a u sumi da se ponasa kao na domacem terenu.Tj on je gazda a ne ti, stalno petljas sa elektronikom, menjacima i slicnim stvarima, ja dok sam ga vozio osecao sam se kao inzenjer koliko sam inoformacija pokupio o njemu. Ja sam pre par dana otkovao od GC posle mnogo studiranja i razmisljanja. Tj odustao sam od 3.1TD GC sto ne znaci da sam odustao od bilo kog GC jer ipak volim ja ono Jeep na haubi
))Pa kolko kosta da kosta... A za nekoga ko pazi na odnos ulozeno vraceno iskreno ipak Pajero pa cak i ispred Lade Nive...Naravno mislim na pajero do 2000. god dok je jos imao sasiju Toliko od mene da ne smaram narod vise ![]() |
||
Postavljeno: 21/7/2010 23:50
|
|||
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #29 |
||
|---|---|---|---|---|
|
Just can't stay away
![]()
Član od: 31/3/2010
Iz
![]() |
evo da dodam i ja nesto , kao sto sam napisao godinama sam vozio i vozim samo jeep , sad imam i toyotu4runner i jeep cherokee razlike su ocigledne, jeste da se jeep cesce kvari ali ne u tolikoj meri da covek poludi ( ili sam ja vec navikao pa mi se cini da je to ok.)ali nije toliko dosadan kao toyota, kad sednem iz jednog u drugi razlika se oseti , prvo salon kod jeepa je mnogo bogatiji, totalno je drukciji osecaj kad predjes iz toyote u jeep, to sto se kod jeepa cesce nesto radi je zato i sto imas daleko veci izbor da napravis auto onako kako ti hoces, znaci auto je kao konstruktror, menjaj ,dogradjuj radi ga za sebe....toyota je pouzdan izdrzlljiv auto,ali nema tu harizmu, to ti je slicno kao razlika izmedju recimo suzukija ili kawasakija i harley davidsona...
|
|||
|
Postavljeno: 22/7/2010 9:37
|
||||
|
Re: Saveti za kupovinu terenca | #30 |
|
|---|---|---|---|
|
Home away from home