www.Srbija4x4.com
Home Page
Lista članova
Novosti
Forum
Galerija
Ankete
Tekstovi
Internet Linkovi
Ko je prisutan
12 korisnika je prisutno (1 korisnika čita Novosti)

Članovi: 0
Gosti: 12

dalje...


Dešavanja : Izazov Dukat planine (ex.Sretenjski karavan) - 11/12.mart
Postavio mr_w dana 26/2/2017 19:37:47 (466 čitanja)

Poštovani prijatelji,
Opština Bosilegrad, Opština Trgovište i Org.“Srebrna glava“ Vas pozivaju na jedan od najlepših 4x4 karavanskih programa juga Srbije – „Sretenjski karavan“.
U saradnji sa lokalnim samoupravama, projekat je kreiran 2010 godine sa željom da se pokrene razvoj turizma na jugoistočnim marginama države Srbije, odnosno da se iskoriste potencijali planine Dukat, locirani na samoj državnoj tromedji Srbija-Bugarska-Makedonija. Planina zbog svog položaja, nadmorske visine ali i postojećih staza je idealna za karavanske programe. Zimsko putovanje terenskim vozilima vencima ove planine je svojevrsna avantura, što je „Sretenjski karavan“ uvek i bio. Da bi se preko Dukata stiglo od Trgovišta do Bosilegrada potrebno je mnogo više od dobrog terenskog vozila i iskusnog vozača. Potreban je timski duh, solidarnost učesnika što nikada do sada nije izostalo. Staze su predhodno minimalno pripremljene od strane lokalnih samouprava, a to podrazumeva uklanjanje snežnih nanosa. Ostale prepreke, poput zavejanih kamionskih kolotraga, klizavih uzbrdica i dubokoblatnih deonica, su i dalje tu i predstavljaju ujedno izazov i test za vozače, timove i vozila. Deo ove avanture je do sada bilo više stotina učesnika iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Bosne, Švedske...


Program:
11.03.
do 9.30 časova ujutru - okupljanje učesnika ispred zgrade opštine Trgovište
10.30-11.00 Poseta mananstiru Preobražnja gospodnjeg, otvaranje programa od strane predstavnika Opštine Trgovište.
11.30 - 12.30 Zagranjski uspon
12.30 - 15.30 Ručak
15.30 - 20.00 Deonica Zagranje-Crnook-Bosilegrad
20.00 - Smeštaj, večera, druženje
Dan II (12.03):
9.00 - 10.00 Doručak
10.00 - 14.00 Povratnja vožnja Dukat planinom
14.00 - 15.00 Kraj programa

Kotizacija iznosi 15 € po osobi.
Za učesnike sa teritorija opština Trgovište i Bosilegrad učešće je besplatno.

Od strane Opštine Trgovište Bosilegrad, učesnicima je obezbedjen ručak prvog dana, večera i piće prvog dana. Od strane organizatora je obezbedjen učesnicima doručak drugog dana koji će biti poslužen u lokalnom hotelu.

Noćenje u Bosilegradu je predvidjeno u učeničkom domu i iznosi 760 dinara po osobi. Reč je o četvorokrevetnim sobama gde će se učesnici smeštati po principu 1 tim-1 soba.

U Bosilegradu postoji i hotelski smeštaj (Hotel Dukat) gde je cena trokrevetne sobe sa kupatilom 4500 dinara. Rezervacije se vrše preko organizatora, ali plaćanje ide direktno hotelu na licu mesta.

Učesnicima koji dolaze iz daleka moguće je obezbediti noćenje petak/subota u Hotelu u Vranju. Molim zainteresovane da me kontaktiraju sa informacijama oko ovog smeštaja.

Broj učesnika je ograničen zbog ograničenosti smeštajnih kapaciteta u Bosilegradu.

Napomene:
Zimska oprema u vozilu (inače propisana zakonom) je obavezna, uz posebnu preporuku da se ne kreće letnjim gumama. Bez sajle ili trake za vuču nikako! Preporučujemo da se ponese mala priručna lopata za sneg.
Broj mesta i učesnika je ograničen, i predhodne prijave su OBAVEZNE. Ukoliko se bez predhodne prijave tim pojavi na startu, njihov zahtev za učešćem će biti odbijen.

Upozorenje:
Karavan nije sportski program i nema takmičarskog karaktera. Nije dozvoljeno jurcanje, preticanje, izlitanje iz kolone,i jurcanje po brdima. Apsolutni respekt prema prirodi je obavezan. Ovo je turistički program, sa prinesama avanture, koja nikada ne izostane, ali ko ne nalazi sebe u gore navedenim pravilima, molim da se ne pojavljuje!

Video snimak sa Sretenjskog karavana 2011 možete pogledati ovde:
http://www.youtube.com/embed/6TfPzng8ZLk

Prijave i sve ostale informacije na mail: staraplanina@hotmail.com

U nadi da ćemo se družiti ove zime na planini Dukat, pozdravljam Vas.

Mladja,

Ocena: 0.00 (0 ocena) - Oceni ovaj članak -

Odstampaj ovu stranicu Pošalji vest prijatelju Napravi PDF od članka
Svi komentari su vlasništvo njihovih autora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Copyright 2005-2013 by Srbija4x4.Com